---
title: "Endre eksisterende bruker"
url: "https://help.capitech.no/nb/article/6afbffca-cda5-4504-9ea1-4bf3e4760c64"
language: "nb"
last_updated: "2026-08-21T07:23:34.482Z"
---

# Endre eksisterende bruker

Denne artikkelen forklarer hvordan dere endrer en eksisterende bruker i Capitech Flow. Dere kan blant annet endre navn, e-postadresse, status, roller, brukertilgang og godkjenningsnivå.

Gå til **Admin - Sikkerhet - Brukere**.

For å åpne en bruker klikker dere på navnet i kolonnen **Brukerbeskrivelse**.

![](https://cdn-assets.productfruits.com/e73769d2-e6f4-4199-b327-2c7a3c5a358e)

  

## Detaljer på bruker

Under detaljer kan dere endre informasjon og innstillinger på brukeren.

| Felt | Hva betyr feltet? |
| --- | --- |
| **Brukernavn** | Brukernavn for innlogging i Capitech Flow. Brukernavn kan ikke endres etter at brukeren er opprettet. |
| **Brukerbeskrivelse** | Navnet på brukeren, vanligvis fornavn og etternavn. |
| **E-post** | Brukerens e-postadresse. Brukes blant annet til invitasjon, glemt passord og beskjed om fraværssøknader. En e-postadresse kan bare brukes på én bruker. |
| **Send invitasjon** | Sender invitasjon på e-post med lenke der brukeren kan angi passord. Knappen vises når brukeren har e-postadresse. Lederen kan også selv trykke Glemt Passord ved innlogging i Flow. |
| **Ekstern bruker-ID** | ID fra eksternt system, for eksempel Simployer portal eller Microsoft Entra ID / Azure AD. Ved ID fra Simployer, velg ikonet og søk opp navnet til brukeren. |
| **Endre passord** | Kan brukes til å opprette eller endre passord for brukeren. Ved Azure-pålogging blir passordet overskrevet ved neste Azure-innlogging. |
| **Brukerstatus** | Brukes til å skru tilgang til Capitech Flow på eller av. Fjern haken for Aktiv dersom en bruker ikke lengre skal ha mulighet til å logge seg på. |
| **Brukertype** | Velg **Ordinær** for avdelingsledere, HR, lønnsmedarbeidere og superbrukere. System- og integrasjonsbrukere ligger vanligvis under **Spesiell** |
| **Kan opprette brukere** | Velg **Ja** hvis brukeren skal kunne opprette andre brukere. Dette brukes for superbrukere. |
| **Aksess** | Velg om brukeren skal ha lese- eller skrivetilgang. Superbrukere og avdelingsledere har normalt **Skrive**. **Lese** aksess er for brukere som kun skal ha innsyn, men ikke opprette, endre eller slette data - eksempelvis en på sentralbord som skal ha innsyn i ferieavvikling. |
| **Siste innlogging** | Viser tidspunkt for når brukeren sist logget inn. |

## Roller

Roller gir brukeren tilgang til ulike menyer og funksjoner i Flow.

For å endre eller fjerne en rolle klikker dere på de **tre prikkene** til venstre på rollen. Velg blyanten for å endre, eller søppelkassen for å fjerne en rolle.

For å legge til en ny rolle klikker dere på **plussikonet**.

![](https://cdn-assets.productfruits.com/9a2b28ae-6442-4a04-b7aa-337e6b1c2ca7)

## Brukertilgang

Brukertilgang brukes hvis dere vil begrense hva brukeren har tilgang til, for eksempel bestemte avdelinger, prosjekter eller andre dimensjoner.

For å endre eller fjerne brukertilgang klikker dere på de **tre prikkene** til venstre på linjen. Velg blyanten for å endre, eller søppelkassen for å fjerne en rolle.

For å legge til ny brukertilgang klikker dere på **plussikonet**.

Dere trenger ikke å legge inn brukertilgang hvis brukeren ikke skal ha begrensninger.

![](https://cdn-assets.productfruits.com/77945ded-bc78-4829-9e8f-05fe0e384283)  

## Godkjenningsnivå

Godkjenningsnivå brukes hvis brukeren skal kunne godkjenne timer.

For å fjerne et godkjenningsnivå klikker dere på de **tre prikkene** til venstre på linjen. Velg blyanten for å endre, eller søppelkassen for å fjerne en rolle.

For å legge til godkjenningsnivå klikker dere på **plussikonet**.

Dere trenger bare å legge til godkjenningsnivå hvis brukeren skal godkjenne timer.

Husk å bruke **Lagre** eller **Avbryt** under godkjenningsnivå for å lagre eller forkaste endringer.

  

![](https://cdn-assets.productfruits.com/a0236322-b564-498b-931e-d68309981040)

## Vanlige spørsmål

**Kan brukernavn endres?**

Nei. Brukernavn kan ikke endres etter at brukeren er opprettet.

**Kan samme e-postadresse brukes på flere brukere?**

Nei. En e-postadresse kan bare brukes på én bruker.

**Når skal brukerstatus gjøres inaktiv?**

Dere kan skru av brukerstatus, og fjerne haken for aktiv, hvis brukeren ikke lenger skal ha tilgang til Capitech Flow.

**Må alle ledere ha godkjenningsnivå?**

Nei. Godkjenningsnivå trengs bare hvis lederen skal godkjenne timer.
