Deaktivere ansatte
Når bør dere deaktivere en ansatt?
Dere bør deaktivere en ansatt når personen ikke lenger skal bruke Capitech Flow, Min Capitech, Tid, Fravær eller Plan.
Dette kan for eksempel være når den ansatte:
- har sluttet i virksomheten
- ikke lenger skal registrere tid
- ikke lenger skal inngå i planlegging
- ikke lenger skal ha tilgang til Min Capitech
Slik deaktiverer dere en ansatt
- Gå til Admin - Ansatt - Ansatt
- Klikk på den ansatte som skal deaktiveres
- Fjern avhuking på modulene den ansatte ikke lenger skal være aktiv i, under fanen Personlig.
- Klikk Lagre
Hva skjer når en ansatt deaktiveres?
Når den ansatte deaktiveres i aktuelle moduler, vil den ansatte ikke lenger være aktiv for disse funksjonene.
Historiske data, som tidligere registrerte timer, fravær og planer, beholdes fortsatt for rapportering og historikk.
Finne en deaktivert ansatt
Slik viser dere også ansatte som ikke lenger er aktive:
- Gå til Admin - Ansatt - Ansatt
- Klikk i kolonneoverskriften Aktiv
- Velg Aktiv i tid
Da vises også ansatte som tidligere har vært aktive, men som ikke lenger er aktive.
Vanlige spørsmål
Skal ansatte slettes når de slutter?
Nei, ansatte bør normalt deaktiveres i aktuelle moduler. Historiske timer, fravær og rapporteringsdata må fortsatt være tilgjengelige.
Forsvinner historiske timer når en ansatt deaktiveres?
Nei. Historiske timer og fravær beholdes selv om den ansatte deaktiveres.